EMS træning

Elsker du at være aktiv, men har du ligesom mange andre danskere også alt for lidt tid til træning og motion? Det er i dag et stigende problem, at danskerne, som følge af en travl hverdag, ikke giver sig tid til at træne. Mangel på både konditions- og styrketræning kan føre til en lang række uheldige livstilssygdomme såsom diabetes eller hjertekarsygdomme. Dermed er det altså vigtigt, at man husker at få den anbefalede mængde motion.

 

Kan du nikke genkendende til at mangle tid i hverdagen, og ønsker du at nå det hele på den halve tid, så burde du prøve EMS.

 

Hvad er EMS træning?

 

EMS træning er en hård og effektiv form for styrketræning, som typisk udføres kun med egen kropsvægt. Træningen tilrettelægges af en professionel instruktør, som sørger for, at du laver de øvelser, der vil give dig det maksimale udbytte. Det, der adskiller EMS-træning fra normal styrketræning, er, at du ved EMS-træning er iført en dragt med elektroder, som igennem hele træningen sender elektriske impulser ud til dine muskler, alt imens du udfører øvelserne.

 

De elektriske impulser påvirker musklerne på den måde, at de får hver enkelt muskel til at trække sig endnu mere sammen, end de ellers ville gøre. Dermed vil en omgang EMS-træning, som kun tager godt 20 minutter, altså i effektivitet svare til 90 minutters almindelig hård styrketræning i et fitnesscenter. Har du en travl hverdag, men ønsker du stadig at tage dig godt af din krop og dine muskler, er EMS-træning dermed en oplagt måde, hvorpå du kan træne effektivt på næsten ingen tid.

 

Er det farligt at EMS træne?

 

Mange mennesker vil nok gyse lidt ved tanken om at skulle have elektroder sat fast på deres krop, imens de træner. Vi forbinder strøm med noget smertefuldt, og noget der gør ondt. Ved EMS-træning er dette dog på ingen måde tilfældet. Strømmen er selvfølgelig så lav, at du ikke engang vil kunne mærke den – hverken under eller efter træningen. Samtidig er elektroderne påsat således, at strømmen vil gå i direkte kontakt med dine muskelgrupper, og dermed ledes der altså ikke noget overskydende strøm rundt i din krop. EMS-træning er fuldstændig ufarligt for langt de fleste.

 

Er du alligevel i tvivl om, hvorvidt EMS-træning er en god mulighed for dig, kan du altid kontakte udbyderen af træningsformen. Hos Shaping Studio i Randers og Egå tilbyder de EMS-træning til alle deres kunder. Her fortæller de, at EMS-træning er en optimal træningsform for alle, der er normalt sunde og raske. Kun i enkelte tilfælde fraråder de EMS-træning: for eksempel hvis du har en pacemaker eller er gravid. Ønsker du at høre mere om teknologien bag EMS-træning, er du mere end velkommen til at kontakte Shaping Studio og høre mere.