Allianceringe

Hvad er en alliancering?

 

Den midterste sten på ringen, det kan være en diamant, en zirkonia eller enhver anden form for sten, skal være ledsaget af sidesten. De fleste allianceringe er dog normalt en simpel ring uden en centersten. Man kalder også ringen for en båndring eller eternityring. Indersiden af ​​ringen langs fingeren er generelt enten designet til at have en buet pasform eller en ligefrem flad pasform. Alle Abelstedts allianceringe er sat med sten, da dette er vores ekspertise. En alliancering kan oftest, bruges til at sætte sammen med andre ringe, dette giver et smukt og unikt look.

 

Er en allianceringen det sammen som en eternity/evighedsring?

En eternity ring også kaldet en evighedsring er definitionen på en ring, hvor stenene går hele vejen rundt om ringen, man ikke ved hvor ringen ender. Eternity ringen bruges ligesom allianceringe sammen med andre ringe, og bruges ofte også sammen med kvindens forlovelsesring. Forskellen på de to ringe er, at en alliancering oftest kun har sten halvvejs rundt.

 

 

Giv en alliancering i gave

 

Der er mange grunde til, at en alliancering er den perfekte gave. Hos Abelstedt smykker til kvinder har vi udvalget og den kan gives som en jubilæumsgave eller en anden form for festgave, til at markere et specielt øjeblik i et forhold, såsom et barns fødsel, vielse, årsdag mm. allianceringen består normalt af et bånd af ædelmetal sat med en lige linje af identisk sten, diamanter eller anden form for ædelsten.

 

Intet siger ”Jeg vil elske dig forevigt” mere end som en alliancering vil kunne. Det er også meget populært, at par giver hinanden allianceringe af alle mulige romantiske grunde.

 

Allianceringens historie

 

Har du nogensinde spekuleret over, hvem der startede det hele, og hvorfor vi bærer allianceringe (bruges også ofte til vielsesringe) til vores bryllup?

 

Begrebet en alliancering kan spores 4000 år tilbage til de gamle egyptere, som siges at skulle have tillagt dem evnen, til at kunne vise tegn på både evig kærlighed og liv

 

 

Allianceringene findes i dag i et hav af muligheder. Oftest enten som en halv eller fuld alliance, der enten er sat med sten hele vejen rundt eller kun halvvejs rundt om ringen. Som normalt er stenene sat i guld, sterlingsølv eller platin. Når det er sagt, så er de kreative muligheder uendelige for en alliancering. Vi laver både tynde og brede allianceringe, med en stor variation af cut og farve.

 

Mange allianceringe er i dag præcisionssat, hvilket betyder, at en maskine sætter diamanterne i. Abelstedts sten er sat i hånden for at sikre, at der opnås en perfekt finish hver gang. Dette er et større arbejde for vores guldsmede, især ved de designs med et stort antal af sten. Vi håber derfor, at du vil passe på din Abelstedt ring bedst muligt, så den ikke mister sten.

 

En fatning er det der holder hver sten fast. Fatningsmulighederne er mange, men den mest populære er den fatning, man kalder en klo (også kendt som stang). Her er de forskellige måder vores guldsmede kan fatte sten på: med en klo, Bezel (på dansk kalder man det en kanal). Klofatningen er den mest populære fatningstype. Den øger antallet af vinkler, hvorfra lys kan nå stenen, hvilket resulterer i mere glans. Bezel/kanalfatningen er utrolig smuk, men omkranser stenen så lyset har svært ved at reflektere.

 

Mange vælger, at bære deres alliancering sammen med deres vielsesring og/eller forlovelsesring eller endda i stedet for deres vielsesring. Man sætter ofte allianceringen på venstre hånd. Det siges, at de gamle egyptere troede, at et blodkar løb fra ringfingeren på venstre hånd direkte til hjertet. Selvom der ikke er noget biologisk bevis, der støtter denne teori, fortsætter traditionen stadigvæk dag.

 

Alliancering med diamanter

 

Populariteten af ​​diamanter i allianceringe går helt tilbage til 1960’erne, og det hele skyldes en smart reklamekampagne fra diamantkøbmanden kaldet DeBeers. Ifølge en efterforskende journalist ved navn Edward Jay Epstein havde virksomheden en hemmelig aftale med Sovjetunionen, hvorved det blev aftalt at de ville købe 90-95% af de rå diamanter produceret af Rusland til gengæld for en enkelt kanal, der kunne kontrollere verdens forsyning af dyrebare perler. Disse sovjetiske diamanter var små (ofte mindre end 0,25 karat), for at undgå oplagring kom DeBeers med en designplan. De brugte de små diamanter til at fremstille allianceringe og promoverede dem som gaver, mænd kunne give til deres hustruer. Et reklameslogan lavet af DeBeers lød således: ‘ She married you for richer or poorer. Let her know how it’s going.’

 

Traditionelt gives allianceringe til at fejre et par på deres 60-års bryllupsdag, men få af os venter så længe. Moderne allianceringe gives af en lang række grunde: nogle af os giver dem som en gave efter et års ægteskab, andre efter 10 år. Andre vælger en anden slags milepæl, såsom fødsel af det første barn. I dette tilfælde er babyens fødesten ofte kombineret med diamanter for at tilføje ringens sentimentale værdi. allianceringen er også populære hos dem, der ønsker at opgradere deres vielsesring, måske fordi de er i en bedre økonomisk position end da de købte deres originale vielsesring.

 

Kan man få allianceringe med kun 1 sten?

Ønsker du en fin med 1 sten i midten bør du søge efter solitære ringe. Dette er navnet for en ring med en centersten i midten, hvor der ofte løber sten hele vejen ned af siden på ringen. Hos Abelstedt har vi et stort udvalg af solitære ringe med 1 sten.

 

Alliance ringe med 3 diamanter?

Ja naturligvis, ringe med 3 diamanter kaldes også for trilogi eller trinitetsring. Symbolikken i en ring med tre sten der omgiver den midterste, repræsenterer fortiden og fremtiden. Alternativt kan de tre sten også symbolisere venskab, kærlighed og tro.

 

Når det kommer til nutidens berømte allianceringe med 3 diamanter, er større bedre. Tilbage i 50’erne var Hollywood-ikonet Audrey Hepburn hende man tænkte på når, man tænkte på ringe med 3 diamanter, men også bare generelt allianceringe. Hun bar dem i mange film. Samt blev hun også den der satte et endnu større brand på diamanter, da hun lavede filmen breakfast at Tiffany.

 

 

Alliancering i guld

 

Hos Abelstedt bringer vi dig en bred vifte af allianceringe i guld. Du kan vælge, blandt guld og belagt sterlingsølv. En alliancering i guld er en symbolsk gestus af kærlighed, der stammer næsten 4.000 år tilbage. Denne tidløse tradition lever stadig i dag. Vores klassiske allianceringe i guld er pyntet med en række ædelsten både diamanter, zirkonia og safir.

 

 

 

Alliancering på tilbud

 

Hos Abelstedt kan du være heldig at finde ringe på tilbud til gode priser. Lige nu køre vi tilbud på vores mest populære alliancering i både guld og sølv.